SKVR &
Support Fons

Support Fons is het muzikale goede doel van SKVR. De mascotte Fons staat symbool voor alle Rotterdamse kinderen die opgroeien in armoede maar wel muziek willen maken.

Over Support Fons

Muziekinstrumenten kopen dankzij donaties
Supporters van Fons zijn Rotterdammers die een donatie doen zodat SKVR muziekinstrumenten in kan kopen voor onze sociale muziekprogramma’s. Via onderwijsprogramma’s zoals Ieder Kind een Instrument, de Wijkmuziekscholen en de Brassbandschool bereiken wij jaarlijks vele duizenden Rotterdamse kinderen voor wie muziekles van huis uit geen vanzelfsprekendheid is. Hiervoor zijn veel instrumenten nodig die wij mede dankzij de bijdragen van de Supporters kunnen inkopen.

Waarom is dit nodig?
In Rotterdam groeien te veel kinderen op in armoede. Voor muziekles is dan vaak geen ruimte, daarom verzorgen wij lessen op scholen en dichtbij huis in wijken waar dat het hardste nodig is. Samen muziek maken geeft niet alleen veel plezier, maar is van onschatbare waarde voor de ontwikkeling van kinderen. Zoals onze ambassadeur prof. dr. Erik Scherder het zegt: “Muziekonderwijs levert een unieke bijdrage aan de ontwikkeling van het brein.” 

De voordelen van deze muzieklessen
Kinderen leren samenwerken, naar elkaar luisteren, improviseren en doorzetten en profiteren daar hun hele leven van. Leerlingen die soms niet uitblinken in de cognitieve vakken maar wel talent voor muziek blijken te hebben krijgen zelfvertrouwen en ontwikkelen eigenwaarde. Als Supporter van Fons maak je dit mede mogelijk!

Wat hebben we concreet nodig?

Kwaliteit
Wij werken met kwalitatief goede instrumenten die tegen een stootje kunnen en even mee kunnen gaan maar die ook niet de hoofdprijs kosten. Als wij een heel instrumentenpakket voor een school inkopen (die dat in bruikleen nemen) kost dat gemiddeld €15.000-, Omdat alle klassen al gestart zijn hebben wij voor dit jaar vooral wensen op het vlak van vervanging van afgeschreven instrumenten en uitbreiding van losse lessenseries muziek in het onderwijs.

Concreet
15 violen voor Ieder Kind een Instrument
à €4500
4 baritons en 4 cornetten voor Ieder Kind een Instrument
a €4600
Een set voor lessen in popmuziek in het Onderwijs
a €1500
16 synthesizers voor een nieuwe lessenserie Muziek&Techniek in het Onderwijs
a €4800-,

Subsidie & meer
Van de gemeente Rotterdam ontvangt SKVR subsidie om de lessen te verzorgen, te blijven ontwikkelen en een deel van de activiteiten te financieren. Het draagvlak vanuit de gemeente en de politiek voor ons werk is groot en dat maakt SKVR een stabiele partij in de stad. Om niet alleen van de gemeente afhankelijk te zijn betrekken wij ook graag Rotterdammers die een maatschappelijke bijdrage willen leveren.

Tickets bestellen

Tickets kosten 75 euro per stuk. Dien onderstaand formulier in en u ontvangt een automatisch antwoord met een betaalverzoek. Na betaling zult u digitaal de tickets toegestuurd krijgen.

Voer een getal tussen 0 en 100 in.